Projecten vertalen

Vanaf Sensus-software versie 5 bestaat binnen de software de mogelijkheid om alle informatie binnen een project te vertalen. Dit wordt gedaan met behulp van Google Translate.

Om projecten te vertalen opent u een project en gaat u vervolgens in de menubalk naar Bestand > Vertalen.

hf_vertaal_menu_1

U krijgt dan het volgende menu te zien:

hf_Vertaal_menu_2

U kunt hier de volgende elementen invullen:

• Google API Key: De vertaaloptie maakt gebruikt van google translate om de vertalingen uit te voeren. Google translate is voor dit soort doeleinden niet gratis. Daarom is er een api key nodig die bij google aangevraagd kan worden. vervoglens kan de code in deze balk worden ingevuld.
  • Brontaal: hier selecteert u de huidige taal van het project.
  • Vertaal naar: hier stelt u in naar welke taal het project moet worden vertaald.

Wanneer u de keuzes heeft gemaakt klikt u op ‘Ok’. Het project zal dan in de gewenste taal omezet worden.

LET OP:
Google Translate kent veel woorden, maar is niet foutvrij. Daarbij zal de zinsopbouw niet altijd goed omgezet worden naar een andere taal. Aangeraden wordt om het project na vertaling door te lopen voor eventuele aanpassingen in grammatica. Het vertalen van projecten met behulp van deze functionaliteit is geheel op eigen risico.