Selecteer een pagina

Exporteren naar HTML

De in de Sensus-software beschreven processen kunnen met behulp de functie “Exporteren naar HTML” op het netwerk of intranet gepubliceerd worden en zo voor iedereen beschikbaar gesteld worden. Men kan de beschreven processen op de aangemaakte webpagina raadplegen zonder in het bezit te zijn van de Sensus-software.

Deze HTML exports zijn anders dan de dynamische  webviewer. De uitleg hieronder betreft statische exports. Deze vorm van HTML publicaties zullen niet automatisch worden bijgewerkt, wanneer een gebruiker iets wijzigt in het project. Daarvoor zal telkens een nieuwe export dienen te worden gemaakt. Uitleg over dynamische publiceren staat onder de categorie Publiceren in deze helpfile.
U gaat naar de export functie door in de menubalk op Rapporteer/publiceer –> HTML te klikken. U kunt ook op de “export” knop  in de werkbalk en vervolgens op de knop “HTML” in uw scherm klikken. U komt dan in het volgende scherm terecht:

 

HTML export-instellingen

Voor het exporteren naar HTML zijn er een aantal opties en keuzes om de HTML pagina’s naar eigen smaak in te richten.

Onder “Export componenten” kunt u een keuze maken uit verschillende componenten die in uw HTML-export moeten komen. Dit gebeurt door middel van een boomstructuur. De blauwe hoofdkeuzes zijn de verschillende weergavestijlen. Als u een gewenste weergavestijl uitklapt, kunt u aangeven welke onderdelen die bij die weergavestijl horen in uw rapport komen. De weergavestijlen en onderdelen die u wilt terugzien vinkt u aan. Wanneer u de volgorde van de verschillende export componenten wilt wijzigen, klikt u dit component in de boom aan en speelt deze naar een andere plek in de boom.
De verschillende weergave stijlen zijn:

  • Procesrapport:
    Er zal een weergavekeuze worden gemaakt in de HTML export waarin alle processen worden weergegeven. Dit is vergelijkbaar met de processentab in de Sensus-software. De boomstructuur, canvas met procesflow en de icoonkenmerken zullen op dezelfde wijze teruggevonden kunnen worden. Er kan ook met de boomstructuur in de export op vertrouwde manier genavigeerd worden en door op een icoon in de procesflow te klikken, krijgt u de eigenschappen te zien. Wanneer u de volgorde van de verschillende rapporten wilt wijzigen, klikt u de gewenste flow aan en sleept deze naar een andere plek in de boom van procesrapport. Onder deze optie zijn de volgende onderdelen voor het Procesrapport te kiezen:

    • Proces flow:
      Deze optie is standaard aangevinkt. De procesflow van een proces wordt weergegeven in de HTML export. Deze keuze resulteert in de HTML export in de “proces flow” knop 
    • Communicatie flow:
      Deze optie maakt het mogelijk in de procestab van de HTML export de Communicatieflow weer te geven. Deze keuze resulteert in de HTML export in de “communicatieflow” knop 
    • Horizontale flow:
      Deze optie maakt het mogelijk in de procestab van de HTML export de Horizontale procesflow weer te geven. Deze keuze resulteert in de HTML export in de  “Horizontale flow” knop 
    • Tekstueel rapport:
      Deze optie maakt het mogelijk in de procestab van de HTML export het Tekstuele rapport te laten zien. Deze keuze resulteert in de HTML export in de “Textueel rapport” knop hf_iconen_html_textueel
    • Proces schema:
      Deze optie maakt het mogelijk in de procestab van de HTML export het Proces schema te laten zien. Deze keuze resulteert in de HTML export in de  “Proces schema” knop 
  • Personal navigator:
    Meer informatie over de Personal navigator staat beschreven onder de Categorie Publiceren.
  • Functie rapport:
    Er zal een menukeuze worden gemaakt in de HTML export waarin alle afdelingen en functies worden weergegeven. Dit is vergelijkbaar met de “Afdelingen en functies” tab in de Sensus-software. U zult, zoals u gewend bent, de boomstructuur, canvas met afdeling- en functieflow en de icoonkenmerken terugvinden. Er kan ook met de boomstructuur in de export op vertrouwde manier genavigeerd worden en door op een icoon in de procesflow te drukken, krijgt u zijn eigenschappen te zien.
  • Document rapport:
    Er zal een menukeuze worden gemaakt in de HTML export waarin alle Documenten worden weergegeven. Dit is vergelijkbaar met de “Documenten” tab in de Sensus-software. De boomstructuur, het canvas met afdeling- en functieflow en de icoonkenmerken zullen op dezelfde wijze als in de Sensus-software worden teruggevonden.  Er kan ook met de boomstructuur in de export op vertrouwde manier genavigeerd worden en door op een icoon in de flow te drukken, krijgt u de eigenschappen te zien.
  • Applicatie rapport:
    Er zal een menukeuze worden gemaakt in de HTML export waarin alle Applicaties worden weergegeven. Dit is vergelijkbaar met de “Applicaties” tab in de Sensus-software.
  • Andere onderdelen:
    Onder deze optie vindt u een aantal extra onderdelen:

    • Flows met en zonder functies
    • Feedback knop
    • Fullscreen knop
    • Flows in afwijkend Zoom-formaat

 

In het HTML export scherm treft u verder:

  • Onder “HTML export folder” geeft u aan waar u uw HTML export bestanden wilt opslaan.
  • Onder “Algemene instellingen” kunt u aanvinken of u een Project folder wilt aanmaken, het email adres waar de gebruikers opmerkingen naartoe kunnen sturen en of in de HTML versie discussies mogelijk moeten zijn bij een proces. Verder kunt u kiezen of u wilt dat de boomstructuur standaard uitklapt op hoofd- of detailniveau.
  • Onder “Flow instellingen” kunt u alles instellen dat te maken heeft met het uiterlijk van uw flowdiagrammen. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven of de icoon nummering moet worden weergegeven en of u uw iconen in het zwart en wit wilt zien.
  • Onder “Directlinks bijwerken” kunt u aangeven of de Direct Links, zoals gevormd onder eerdere HTML exports, moeten worden bijgewerkt naar de opmaak van de nieuwe versie.
  • Onder “Documenten” geeft u aan of de externe documenten die gekoppeld zijn aan uw Sensus-project moeten worden gekopiëerd naar de exportlocatie of dat u enkel een link meegeeft naar de huidige locatie van het document.
Translate