Communication

Binnen de publicatie omgeving is het mogelijk om uw eindgebruiker op verschillende manieren communicatief te betrekken bij uw processen. Hiervoor hebben wij de “Communication” module gemaakt. Deze module bestaat uit:

1. Commentaar leveren en beheren
  2. Commentaar notificaties instellen
  3. Publisher notificaties

Commentaar leveren en beheren

Leveren van commentaar

Als kijker van een Sensus publicatie is het mogelijk om commentaar te leveren op ieder Sensus item in de publicatie omgeving. Om dit te doen moet de gebruiker zijn ingelogd met een account dat bekend is bij Sensus. Daarnaast moet de commentaar functie aanstaan in de desbetreffende view. Als er aan deze eisen zijn voldaan dan kan de eindgebruiker zijn commentaar achterlaten. Om commentaar achter te laten klikt de gebruiker op dit icoon in de publicatie:

De gebruiker kan een nieuw onderwerp starten of reageren op al bestaand commentaar. Wanneer de gebruiker reageert op bestaand commentaar dan zal de orginele plaatser van het commentaar hier een email van ontvangen.

Beheren van commentaar

In de Publisher instellingen staat aan de linkerkant een tab genaamd “Communication”. Hier kan alles omtrent deze feature beheerd worden. De opmerkingen komen terecht op de commentaar pagina. Vanuit hier kan de beheerder het commentaar per versie bekijken of er voor kiezen om al het commentaar in een keer te zien. Daarnaast kan de beheerder vanuit deze pagina ook direct navigeren of reageren op het commentaar. Ook zijn er filter opties zoals naam filteren op alfabetische volgorde of filteren op tijd. Tot slot kan de beheerder ook de opmerkingen op verborgen zetten of ze definitief verwijderen.

Commentaar notificaties instellen

Hier kan ingesteld worden welke gebruikers een email moeten ontvangen als er commentaar geplaatst wordt op een item in Sensus. De gebruikers die hier staan worden uit de Sensus Portal gehaald, dus als u gebruikers mist dan moet u deze in de Sensus Portal toevoegen. Als u de juiste gebruiker heeft dan klikt u op dit icoon:

Vervolgens kan er voor deze gebruiker ingesteld worden voor welke items hij email notificaties moet ontvangen bij nieuw commentaar.

Publisher notificaties

Hier kan een nieuwe notificatie gemaakt worden of kunnen er bestaande notificaties aangepast of verwijdert worden. Om een nieuwe notificatie te maken kan er geklikt worden op het “+” icoon. Vervolgens kan de gebruiker een titel invoeren en de inhoud invoeren. Ook kan de gebruiker instellen tot wanneer deze notificatie als “nieuw” beschouwd moet worden. Zo zien gebruikers zonder een account ook een notificatie als nieuw. Als een ingelogd gebruiker een notificatie leest dan verdwijnt het teken van een nieuwe notificatie.

De eindgebruiker vindt het notificatie board rechtsboven in zijn scherm.

Kijk ook deze video voor meer informatie: