Selecteer een pagina

Compare

Versiebeheer is een essentiële tool voor actief procesbeheer. De Compare functie vergemakkelijkt het zichtbaar maken van veranderingen tussen twee versies van een project. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig wijzigingen, toevoegingen en verwijderingen analyseren. In Sensus is de Compare functie beschikbaar via zowel de Designer als de Publisher.

Designer

Om vanuit de Designer de Compare te openen, kunt u bovenin de balk naar “Versies” gaan. Vervolgens kunt u klikken op de knop “Vergelijk versies”

  • Standaard selecteert de Compare functie automatisch de nieuwste conceptversie van het project. Indien het niet wenselijk is om de nieuwste conceptversie te vergelijken, kan handmatig worden gekozen om twee definitieve versies met elkaar te vergelijken.
  • In het selectiemenu heeft u de mogelijkheid om specifieke onderdelen van een project te kiezen die moeten worden vergeleken.
  • U kunt kiezen tussen het vergelijken van het complete project of slechts een specifiek proces.

De Compare functie biedt niet alleen de mogelijkheid om versies en projectonderdelen te vergelijken, maar stelt ook gebruikers in staat om bewerkers te identificeren en op basis van deze informatie te filteren.

In de Designer is het mogelijk dat u meerdere tussentijdse opslagen maakt in de conceptversie voordat een nieuwe versie wordt gegenereerd. De Compare functie biedt de mogelijkheid om deze opslagmomenten te vergelijken, waardoor u op een dieper en specifieker niveau naar veranderingen kunt kijken.

Vervolgens drukt u op de ‘Compare’ knop om een HTML rapport uit te draaien waarin alle verschillen zichtbaar zijn.


Publisher

In de Publisher is het mogelijk om versies te vergelijken met behulp van de vereenvoudigde Compare functie. Deze functie is bedoeld om versies te vergelijken, zonder de tussenliggende opslagmomenten, en is toegankelijk via de Compare-knop (Rode punt) boven de procesflow. De Compare-knop wordt getoond, zodra er een verandering in een nieuwe versie is gemaakt. Deze is zichtbaar voor 2 weken na het definitief maken van een nieuwe versie

Bij het klikken op dit Compare button zal de Compare functie geopend worden. U kunt zelf kiezen welke versie u wilt vergelijken. Afhankelijk van het niveau waarop de gebruiker zich bevindt (procesniveau, organisatieniveau, ….), wordt het rapport opgesteld.

Verder is het rapport gelijk aan dat van de Designer.

Related Articles

Hulp nodig?

Heeft u niet uw antwoord kunnen vinden?
Neem contact met ons op
Translate