Excel import

Als je veel informatie in Sensus wilt zetten kan je gebruik maken van de Excel import functie. Om deze functie te gebruiken klik je in de designer op bestand -> importeren -> import from Excel.

Hierna krijg je een scherm te zien met een keuze voor verschillende categorieën, de categorieën welke hier staan beschreven ondersteunen de Excel import functie. Het is niet mogelijk om de processen of de IT categorie te importeren. Zelf aangemaakte categorieën worden wel ondersteund.

Klik op de gewenste categorie. Selecteer vervolgens de gewenste datavelden die nodig zijn bij de import. Let op, er zijn een aantal dataveld types die niet ondersteunt worden. Hieronder staat een overzicht:

Text – Supported
Number – Supported
Percentage – Supported
Date – Supported
Time – Supported
Multiple choice – Not supported
yes /no – Supported (user puts either yes or no, capital letter sensitive)
Image – Not supported
URL – supported
Indicators – Not supported
URL List – Not supported
Position – Not supported
Composed field type – Not supported
Labeled field – Not supported
Document – Not supported
Application – Not supported
IT – Not supported
Custom category – Not supported

Als de selectie in orde is dan kan de gebruiker klikken op “Download”. De excel template wordt nu gedownload.

Onder de velden vul je de gewenste informatie in. Nadat alle informatie is ingevuld sla je het bestand op (zorg ervoor dat deze eenvoudig terug te vinden is). Ga hierna terug naar de designer, open het import from Excel scherm weer en klik in dit scherm op Load from computer.

Navigeer naar de locatie waar het aangepaste bestand opgeslagen is, selecteer het bestand en klik op open. Hierna wordt de informatie uit het Excel bestand in Sensus geïmporteerd.

Voor het importen van informatie moet het template bestand gebruikt worden, wel kan de naam van het bestand aangepast worden. Ook hoeven niet alle velden ingevuld te zijn. Als je bijvoorbeeld alleen iconen wilt importeren in Sensus, zonder een beschrijving, dan is dit mogelijk.

Na het importeren van de informatie komt dit volgens de Sensus hiërarchie in beeld.  Indien er een beschrijving is genoteerd is het Excel bestand kan je deze ook terugvinden in Sensus.