Selecteer een pagina

Excel import

Als je veel informatie in Sensus wilt zetten kan je gebruik maken van de Excel import functie. Om deze functie te gebruiken klik je in de designer op bestand -> importeren -> import from Excel.

Hierna krijg je een scherm te zien met een keuze voor verschillende categorieën, de categorieën welke hier staan beschreven ondersteunen de Excel import functie.

Klik op de gewenste categorie, hierna wordt er een template gedownload op de computer. Na het downloaden open je het Excel bestand. In het bestand staat vermeld welke velden ingevuld kunnen worden en mee kunnen gaan met de import.

Onder de velden vul je de gewenste informatie in. Nadat alle informatie is ingevuld sla je het bestand op (zorg ervoor dat deze eenvoudig terug te vinden is). Ga hierna terug naar de designer, open het import from Excel scherm weer en klik in dit scherm op Load from computer.

Navigeer naar de locatie waar het aangepaste bestand opgeslagen is, selecteer het bestand en klik op open. Hierna wordt de informatie uit het Excel bestand in Sensus geïmporteerd.

Voor het importen van informatie moet het template bestand gebruikt worden, wel kan de naam van het bestand aangepast worden. Ook hoeven niet alle velden ingevuld te zijn. Als je bijvoorbeeld alleen iconen wilt importeren in Sensus, zonder een beschrijving, dan is dit mogelijk.

Na het importeren van de informatie komt dit volgens de Sensus hiërarchie in beeld.  Indien er een beschrijving is genoteerd is het Excel bestand kan je deze ook terugvinden in Sensus.

Related Articles

Hulp nodig?

Heeft u niet uw antwoord kunnen vinden?
Neem contact met ons op
Translate