Functies Sensus BPM publisher

De publisher is ongeveer hetzelfde opgesteld als de Sensus BPM designer. Zo is er in het midden een canvas, rechts is de boomstructuur zichtbaar, bovenin staat de menubalk en rechts staat dataveld informatie. De opties die beschikbaar zijn in de publisher zijn een stuk beperkter dan in de designer. Hieronder staan verschillende opties toegelicht:

1. Home button: Deze knop kan gebruikt worden om van overal in de publisher terug te keren naar de procesboom van het project. De gebruiker wordt dan naar het allerhoogste niveau gebracht van het project.
  2. Vorige pagina: Deze knop kan gebruikt worden om terug te gaan naar vorige pagina. Dit werkt hetzelfde als de vorige pagina knop in uw browser.
  3. Naar bovenliggend niveau: Deze knop kan worden gebruikt om in de geselecteerde categorie een niveau omhoog te gaan. De knop is niet zichtbaar in de menubalk wanneer u zich op het hoogste niveau bevindt.
  4. Visual Navigator: Deze knop kan worden gebruikt om de visual navigator op te starten vanuit de publisher. De gebruiker wordt meegenomen naar het geselecteerde standaardscherm van de visual navigator.
  5. Categorie selectie: Wanneer de gebruiker hier met zijn muis bovenhangt dan verschijnt er een dropdown menu met de verschillende categorieën die er beschikbaar zijn in dit project. Hier kan de gewenste categorie geselecteerd worden.
  6. Functie knop: Deze knop maakt de functies zichtbaar of onzichtbaar. Deze knop staat standaard uit. Wanneer deze aangeklikt wordt dan verschijnen de functies die gekoppeld zijn aan het item.
  7. Taal: Wanneer de gebruiker zijn muis over deze knop hangt dan verschijnt er een dropdown menu waarin verschillende talen geselecteerd kunnen worden.
  8. Contrast knop: Deze knop verandert het contrast binnen de publisher. Er zijn 2 opties, hoog contrast en normaal contrast. Door het aanzetten van hoog contrast is het makkelijker om verschil in kleuren te zien in de publisher.
  9. In/Uitzoomen: Deze schuifbalk kan gebruikt worden om de inhoud van de canvas te vergroten of te verkleinen.
  10. Procespad: U kunt klikken op verschillende items die u gevolgd heeft binnen het project. Zo kunt u makkelijk terugnavigeren naar eerder aangeklikte items.

Uitklapbare velden

Aan de linker en rechterkant staan 2 velden die uitgeklapt kunnen worden door op het pijltje te klikken of over deze velden te hangen met uw muis.

1. Boomstructuur: Deze structuur kan worden gebruikt om snel door het project heen te navigeren. Dit is hetzelfde als wat er in de canvas staat maar dan meer compact gemaakt.

2. Datavelden: Wanneer de gebruiker zijn muis over een item houdt dan verschijnt er in dit veld de dataveld informatie die gekoppeld is aan dit item. Alle beschikbare informatie wordt hierin laten zien.

Om in de publicatie van uw project naar specifieke componenten te verwijzen, wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Direct Links. Dit zijn directe verwijzingen naar dat onderdeel, die altijd blijven werken, ongeacht of u bijvoorbeeld een proces waarnaar u middels een Direct Link verwijst, verplaatst onder een ander hoofdproces.

Om een Direct Link aan te maken, gaat u als volgt te werk:

1. Open het menu van de Publisher.
  2. Klik in de linker kolom op het ‘plusje’ . Indien gewenst kunt u eerst op de titel ‘Direct Links klikken om de lijst van aangemaakte Direct Links weer te geven.
  3. Er wordt een Direct Link aangemaakt. In de rechter kolom kunt u de eigenschappen van deze Direct Link aanpassen (onder Genereren nieuwe Direct Link).
  4. Allereerst kiest u het type Direct Link dat u wilt aanmaken onder Selecteer Link type. De verschillende types worden later in deze uitleg toegelicht.
  5. Elk type link heeft haar eigen eigenschappen en werking. Wanneer u bijvoorbeeld het type Procesgroep selecteert, zal in de rechter kolom uw processtructuur worden weergegeven. In deze processtructuur kunt u nu één of meerdere processen aanvinken, die onder deze procesgroep moeten worden toegevoegd.
  6. U kunt de naam van de Direct Link aanpassen onder het kopje Naam in de rechter kolom.
  7. Wanneer u tevreden bent over het type en de naam van de Direct Link, klikt u in de titelbalk van de rechterkolom op het ‘vink’-icoontje. De Direct link is nu toegevoegd en wordt ook in de lijst van de linker kolom getoond.