1. Home
  2. Integraties
  3. Google translate API Key

Google translate API Key

De Google translate API key moet ingevoerd worden in de portal voor continu gebruik van de Google translate functionaliteit. Alleen account eigenaren en Sensus consultants kunnen de API key zien en veranderen.

Activeer de API

Om gebruik te maken van de translate functionaliteit moet u de Translate API eerst activeren.

Klik hier om de API te activeren: Activeer de API

API key genereren

De Google API Key zelf kan gegenereerd worden in de Google Cloud console, op de Credentials pagina van APIs & Services

Klik op CREATE CREDENTIALS en selecteer API key in het menu. De API key is nu gegenereerd

Ga naar de Sensus Portal en open de licentie waarvoor u de Google translate functionaliteit aan wilt zetten

Vul de door u gegenereerde API key in bij het Google Translate API key veld.

Dezelfde API key kan gebruikt worden voor meerdere licenties door de API key meerdere malen in te voeren.

API key restricties (Optioneel)

Om uw Google Cloud omgeving veilig te houden is het verstandig om het gebruik van de door u gegenereerde API key te beperken.

1. Navigeer in de Google Cloud console, naar de Credentials pagina
  2. Klik op de naam van de API key waar u de restricties van wilt instellen
  3. In de API restrictions sectie, selecteer Restrict key
  4. Selecteer nu de Cloud Translation API en klik op OK
  5. Klik op Save om uw wijzigingen te bewaren

Meer info:

https://cloud.google.com/translate/docs/setup

https://cloud.google.com/docs/authentication/api-keys#create