Selecteer een pagina

Projectcontrole

De Sensus BPM Designer beschikt over een ingebouwde controlefunctie, waarmee Sensus BPM projecten worden geanalyseerd op bijvoorbeeld ontbrekende koppelingen tussen projectcomponenten. Om deze Projectcontrole te gebruiken, klikt u in de menubalk onder Project op Middelen > Projectcontrole.

In het menu dat nu verschijnt worden de volgende items getoond:

Actieverbindingen: hier worden activiteiten getoond die normaal gesproken gekoppeld zijn aan andere projectcomponenten, bijvoorbeeld wanneer een procesverwijzing niet aan een proces gekoppeld is.

Fouten: hier worden diverse zaken getoond. Wanneer een document of applicatie geen padverwijzing bevat, wordt dit hier getoond, maar ook wanneer verbindingspijlen niet volgens de richtlijnen van de Sensus-methode zijn toegepast. Wanneer u bijvoorbeeld een pijl van een uitvoerdocument naar een actie laat lopen, zal hier worden aangegeven dat dit eigenlijk andersom zou moeten zijn (van een Actie naar het Uitvoerdocument).

Waarschuwingen: Hier worden mogelijke ontbrekende koppelingen weergegeven. Zo kan een Document bijvoorbeeld niet gekoppeld zijn aan een In- of Uitvoerdocument.

Voor alle items geldt dat het niet verplicht is om de fout te herstellen. Wel wordt aangeraden om de richtlijnen zo veel mogelijk te handhaven voor een goede werking van de Sensus BPM Designer.

Om een mogelijke fout te herstellen gaat u als volgt te werk:

  1. 1. Klik op het item dat genoemd wordt. In beeld verschijnt een toelichting van de mogelijke fout.
  2. 2. Wanneer u met uw linkermuisknop op een item klikt, zal de weergave in de BPM Designer verspringen naar de locatie van dat item.
  3. 3. Afhankelijk van de fout of waarschuwing kan er een directe oplossing worden geboden. Voor In- of Uitvoerdocumenten kunt u bijvoorbeeld kiezen om een Document met dezelfde naam aan te maken in de tab Documenten, die dan ook direct aan het In- of Uitvoerdocument gekoppeld is.
  4. 4. U kunt de fout ook handmatig in het project herstellen. Deze wordt daarna niet meer in het overzicht voor Projectcontrole getoond.
  5. 5. Voor items onder “Waarschuwingen” en “Actieverbindingen” kan het probleem direct opgelost worden door de oplossing aan te vinken en vervolgens op “los geselecteerde problemen op” te klikken.Project check, fix problems
  6. 6. U kunt het menu sluiten door rechtsboven in het menu op het ‘kruisje’  te klikken.

Zie ook een uitgebreide video over de projectcontrole:

Related Articles

Hulp nodig?

Heeft u niet uw antwoord kunnen vinden?
Neem contact met ons op
Translate