Selecteer een pagina

Publisher

Introductie in de Publisher

Processen die beschreven zijn in de Sensus BPM Designer kunnen worden gepubliceerd met behulp van de Publisher. Dit is de weergave van de procesinformatie in een web omgeving, die door andere belanghebbenden geraadpleegd kan worden. Op die manier kunnen medewerkers van een organisatie op willekeurige momenten relevantie informatie over processen opzoeken, zonder toegang te krijgen tot de Sensus BPM Designer.

Niet alle informatie in een projectbestand is echter relevant voor een belanghebbende. Een medewerker kan bijvoorbeeld op zoek zijn naar een werkinstructie voor een specifieke actie waar hij op dat moment mee bezig is. Die medewerker heeft op dat moment vaak geen behoefte om alle processen, activiteiten, het organogram of een hele documentlijst te doorlopen, om zo de gewenste informatie terug te vinden.

Om medewerkers gestructureerd en efficiënt specifieke informatie te kunnen aanbieden, zonder al teveel te hoeven zoeken, wordt gebruik gemaakt van de Publisher. Met behulp van de Publisher kunnen heldere overzichten voor de publicatie van een BPM project worden gemaakt, die een eindgebruiker in staat stellen om binnen slechts een paar muisklikken de gewenste informatie te kunnen vinden.

Uitleg over de functies in de Publisher

 1. Home button: Deze knop kan gebruikt worden om van overal in de publisher terug te keren naar de procesboom van het project. De gebruiker wordt dan naar het allerhoogste niveau gebracht van het project.
 2. Vorige pagina: Deze knop kan gebruikt worden om terug te gaan naar vorige pagina. Dit werkt hetzelfde als de vorige pagina knop in uw browser.
 3. Naar bovenliggend niveau: Deze knop kan worden gebruikt om in de geselecteerde categorie een niveau omhoog te gaan. De knop is niet zichtbaar in de menubalk wanneer u zich op het hoogste niveau bevindt.
 4. Visual Navigator: Deze knop kan worden gebruikt om de visual navigator op te starten vanuit de publisher. De gebruiker wordt meegenomen naar het geselecteerde standaardscherm van de visual navigator.
 5. Categorie selectie: Wanneer de gebruiker hier met zijn muis bovenhangt dan verschijnt er een dropdown menu met de verschillende categorieën die er beschikbaar zijn in dit project. Hier kan de gewenste categorie geselecteerd worden.
 6. Functie knop: Deze knop maakt de functies zichtbaar of onzichtbaar. Deze knop staat standaard uit. Wanneer deze aangeklikt wordt dan verschijnen de functies die gekoppeld zijn aan het item.
 7. Taal: Wanneer de gebruiker zijn muis over deze knop hangt dan verschijnt er een dropdown menu waarin verschillende talen geselecteerd kunnen worden.
 8. Contrast knop: Deze knop verandert het contrast binnen de publisher. Er zijn 2 opties, hoog contrast en normaal contrast. Door het aanzetten van hoog contrast is het makkelijker om verschil in kleuren te zien in de publisher.
 9. In/Uitzoomen: Deze schuifbalk kan gebruikt worden om de inhoud van de canvas te vergroten of te verkleinen.
 10. Procespad: U kunt klikken op verschillende items die u gevolgd heeft binnen het project. Zo kunt u makkelijk terugnavigeren naar eerder aangeklikte items.

Uitklapbare velden

Aan de linker en rechterkant staan 2 velden die uitgeklapt kunnen worden door op het pijltje te klikken of over deze velden te hangen met uw muis.

 1. Boomstructuur: Deze structuur kan worden gebruikt om snel door het project heen te navigeren. Dit is hetzelfde als wat er in de canvas staat maar dan meer compact gemaakt.

 2. Datavelden: Wanneer de gebruiker zijn muis over een item houdt dan verschijnt er in dit veld de dataveld informatie die gekoppeld is aan dit item. Alle beschikbare informatie wordt hierin laten zien.

Related Articles

Translate