Selecteer een pagina

Translate functie

Wanneer er in een project veel wijzigingen moeten worden aangebracht, is het erg arbeidsintensief om alle wijzigingen één voor één door te moeten voeren in Sensus. Ook kan het gewenst zijn om een project in een andere taal beschikbaar te stellen. Met de “Translate” functie  van Sensus kan er snel en gemakkelijk wijzigingen worden aangebracht in Sensus via een export en een import via Excel. De “Translate” functie is dus niet enkel een vertaalfunctie, maar ook een “Replace” functie om bijv. documentnamen te wijzigen.

Gebruik

Klik op “Project” en vervolgens op “Middelen”. Zie afbeelding hieronder:

Klik op “Translate” om het volgende scherm te openen:

In het scherm staan 4 stappen die uitleggen hoe de translate functie werkt. Hieronder staan ze verder toegelicht:

Stap 1: Download de translation file door op de knop “Download translation file” te klikken. Hiermee download de gebruiker alle velden van het Sensus-project in een Excel bestand. Open vervolgens het Excel bestand.

Stap 2: Binnen het gedownloade Excel bestand kan  in de rechterkolom, de “Translation” kolom, de gewenste vertalingen of wijzigingen worden doorgevoerd.

Stap 3: Sla het Excel bestand op.

Stap 4: Laad het Excel bestand in Sensus Designer door op de knop “Load translation file” te klikken. Alle wijzigingen worden nu automatisch in het Sensus-bestand doorgevoerd. Rijen in de translation file die leeg zijn gelaten zullen worden overgeslagen.

Related Articles

Snel menu

Hulp nodig?

Heeft u niet uw antwoord kunnen vinden?
Neem contact met ons op
Translate