Versiebeheer

Binnen de Sensus-software kunnen verschillende versies naast elkaar bestaan: de conceptversie, de definitieve versie en één of meerdere oude (tussen-) versies.

Conceptversie

Met de conceptversie kan de gebruiker alles doen wat hij wil. Elke verandering kan worden gemaakt. Men kan slepen in de boomstructuur, items wissen en zaken toevoegen. De conceptversie is de werkversie. Op het moment dat een proces of een hele procesbeschrijving wordt goedgekeurd, pas dan wordt de conceptversie definitief gemaakt.

Van concept naar definitief

Processen in het Sensus-project die goedgekeurd zijn, kunnen definitief worden gemaakt. Daarmee wordt het mogelijk om onderscheid te maken tussen processen die definitief zijn en processen die nog in concept zijn.

1. Ga naar de menubalk en hou de muis boven versies, klik vervolgens op Versiebeheer.
  2. Om een nieuwe versie toe te voegen klikt u op het plusje in het versiebeheer menu.
  3. Klik de processen aan die u definitief wilt maken. De processen die een vorige keer al definitief gemaakt zijn, hebben automatisch al een vinkje. Door het vinkje te verwijderen, wordt het proces nu niet meer definitief gemaakt.
  4. Geef een versienummer op. Met het versienummer kunnen verschillende sessies van definitief-maken van elkaar worden onderscheiden.
  5. Klik op het vinkje rechts bovenin als alle instelling naar keuze staan en u de nieuwe versie wil aanmaken.

LET OP: De laatst aangemaakte versie wordt automatisch de definitieve versie genoemd.

Wanneer u een definitieve of oude versie wilt publiceren, zorg dan dat u de Publisher opstart vanuit deze versie in de Designer.

Versies selecteren

Om aangemaakte versies te selecteren gaat u weer naar het kopje versies. Als u hier uw muis overeen houdt dan verschijnen de eerder aangemaakte versies. Hier kunt u de gewenste versie selecteren.