Selecteer een pagina

Versiebeheer

Binnen de Sensus-software kunnen verschillende versies naast elkaar bestaan: de conceptversie, de definitieve versie en één of meerdere oude (tussen-) versies.

Conceptversie

Met de conceptversie kan de gebruiker alles doen wat hij wil. Elke verandering kan worden gemaakt. Men kan slepen in de boomstructuur, items wissen en zaken toevoegen. De conceptversie is de werkversie. Op het moment dat een proces of een hele procesbeschrijving wordt goedgekeurd, pas dan wordt de conceptversie definitief gemaakt.

Van concept naar definitief

Processen in het Sensus-project die goedgekeurd zijn, kunnen definitief worden gemaakt. Daarmee wordt het mogelijk om onderscheid te maken tussen processen die definitief zijn en processen die nog in concept zijn.

  1. 1. Ga naar de menubalk en hou de muis boven versies, klik vervolgens op Versiebeheer.

2. Om een nieuwe versie toe te voegen klikt u op het plusje in het versiebeheer menu.

3. Klik de processen aan die u definitief wilt maken.

4. Geef een versienummer op. Met het versienummer kunnen verschillende sessies van definitief-maken van elkaar worden onderscheiden.

5. Maak een keuze over het tonen van de laatste definitieve versie bij “Toon laatste definitieve versie van de processen” en “Toon concept versie van de processen”.                                                                                       

  • “Toon laatste definitieve versie van de processen” geselecteerd: Wanneer een proces niet geselecteerd is bij het selectievakje voor de “definitieve versie”, maar wel een voorgaande definitieve versie heeft, zal die voorgaande versie getoond worden
  • “Toon laatste concept versie van de processen” geselecteerd: Wanneer een proces niet geselecteerd is is bij het selectievakje voor de “definitieve versie” zal de concept versie van het proces zichtbaar zijn

Indien u de publicatiedatum van alle eerder gepubliceerde processen niet wilt aanpassen bij het definitief maken van een nieuw concept proces, dan selecteert u alleen het concept proces met “Toon laatste definitieve datum aangevinkt”.

6. Klik op het vinkje rechts bovenin als alle instellingen naar keuze zijn geselecteerd en u de nieuwe versie wilt aanmaken.

LET OP: De laatste versie wordt automatisch de definitieve versie genoemd.

Wanneer u een definitieve of oude versie wilt publiceren, zorg dan dat u de Publisher opstart vanuit deze versie in de Designer.

Versies selecteren

Om aangemaakte versies te selecteren gaat u weer naar het kopje versies. Als u hier uw muis overeen houdt dan verschijnen de eerder aangemaakte versies. Hier kunt u de gewenste versie selecteren.

Related Articles

Hulp nodig?

Heeft u niet uw antwoord kunnen vinden?
Neem contact met ons op
Translate