Selecteer een pagina

Zoeken / Vervangen

In de Sensus BPM Designer kunt u met behulp van de ‘Zoeken / Vervangen‘ optie eenvoudig naar bepaalde informatie van uw project zoeken en deze ook direct vervangen. U kunt zelf aangeven binnen welke projectcomponenten / categorieën u wilt zoeken.

Om het menu ‘Zoeken / Vervangen‘ te openen gaat u in de menubalk van de Designer naar Project > Middelen > Zoek / Vervang.


  1. Om te zoeken binnen uw project typt u in de tekstbalk onder ‘Zoek’ een zoekterm.
  2. Met de opties onder ‘Zoek in’ kunt u aangeven in welke onderdelen van uw project gezocht dient te worden. Dit is met name handig wanneer u zoektermen wilt vervangen door een ander woord / zin in specifieke onderdelen van uw project.
  3. U kunt onder ‘Opties’ aangeven of er bijvoorbeeld rekening dient te worden gehouden met hoofdletters in de zoekterm.
  4. Bovenin het menu staat de knop ‘Zoek’. Klik, na een zoekterm te hebben ingevuld, op deze knop om het project te doorzoeken.
  5. De zoekresultaten verschijnen rechts in beeld onder ‘Resultaten’. Hier kunt u zoekresultaten aan- / uitvinken om te laten vervangen.
  6. Vul in het veld ‘Vervang’ een woord of zin in waardoor de zoekterm vervangen dient te worden.
  7. Klik vervolgens op ‘Vervang’ of ‘Vervang alle’ in de menubalk om de zoekterm in de geselecteerde componenten te vervangen door de invoer onder ‘Vervang’.
  8. Klik rechts bovenin het menu op ‘Sluit’ om het Zoeken / Vervangen menu af te sluiten.

Related Articles

Hulp nodig?

Heeft u niet uw antwoord kunnen vinden?
Neem contact met ons op
Translate